dimecres, 24 de setembre del 2014

RUTA PIRATA




 



Hola petita,
Cada dia que passa creixes i encara que nosaltres no ho notem gaire cada dia peses una mica més i també quan arriba la calor amb el fulard és una mica més incomode portar-te, per això els pares ens hem comprat una motxilla per portar-te. No és la típica motxilla de muntanya és una més senzilla i practica al menys per a nosaltres i també la portem en altres activitats, com anar a comprar o passejar i no volem portar el carro.
Aquí tens una petita mostra de com et portem
 
Nosaltres tenim la sort que per sortir a la muntanya no tenim que anar molt lluny vivim al costat de la serralada marina i ara et contaré la ruta que vam fer.
Aquesta vegada a vingut la teva cosina Dana que també li agrada anar a cercar tresors. Aquesta ruta és una ruta de muntanya que transcorre per la serralada marina que passa per el barri de Singuerlin, visita al Dolmen de la Cova d'en Genís, el Poblat Ibèric de Puig Castellar i finalitza en una zona de pícnic.
Comencen en el primer catxé que es diu Ruta Pirata #1 L'arbre de la tieta dels Pirates i aquí per molt que hem buscat no hem sabut trobar. Els pares porten molt de temps que no surten a cercar tresors i el instint geocatxer esta adormit.
Veus hem estat buscant i res
 
Continuem i ens dirigim al parc, hi ha una petita pujada però com recompensa tenim unes vistes de la ciutat molt maques.
Quines vistes eh

Estarà espatllat el gps, que no troben res





 
 En el segon catxé tampoc tenim sort, la ruta ara ja entrem en la muntanya i el tercer per fi el primer del dia el trobem i ja ens canvia la cara.
 
Aquest per fi si que el trobem.
 El camí continua en direcció al Poblat Ibèric, però abans d'arribar en desviem per anar al Dolmen de la Cova d'en Genís és una cavitat en forma de dolmen que correspon a un sepulcre de l'edat de bronze. Inicialment va ser qualificada com a construcció megalítica, tot i que actualment se considera que és una estructura natural. En l'excavació realitzada s'hi van trobar algunes restes d'ossos i dos vasos ceràmics, un dels quals és de tradició neolítica i l'altre té la característica nansa de tipus “apèndix de boto”, típica del període mitja de l'edat de bronze (entre els anys 1500 i 1100 aC).
 
Aprofitem per donar-te de menjar, qualsevol lloc és bo.
Després anem direcció a, el cim del Puig Castellar es troben les restes del poblat ibèric d'una tribu laietana, fundat a l'entorn del segle VI aC i que va perdurar fins al final del segle III aC o inici del segle II aC. Alguns autors han suposat la possible destrucció del poblat per les legions romanes de Porci Cató durant la campanya de l'any 195 aC, tot i que no hi ha prou elements que confirmin un abandonament sobtat i traumàtic.
El poblat constituïa un agrupament de tipus mitjà, dedicat a l'agricultura i la ramaderia i, secundàriament, a la metal·lúrgia i el teixit. Les nombroses restes trobades, bàsicament d'origen grec i púnic, confirmen l'existència d'un abundós comerç amb pobles estrangers.
Estructuralment té forma el·líptica i consta de tres carrers longitudinals amb més de trenta habitatges, fet que fa suposar una població de poc més de 200 habitants. La part menys protegida estava defensada per una forta muralla de pedra i argila, d'un metre de gruix. Els habitacles -datables entre els segle IV i III aC- estan construïts amb blocs irregulars de granit i pissarra, tenen un o dos compartiments, i devien estar coberts amb branques o fang.
El poblat va ser descobert per Ferran de Segarra, el 1902. Les abundoses troballes procedents d'aquest jaciment es conserven al Museu d'Arqueologia de Catalunya i a l Museu Torre Balldovina, de Santa Coloma de Gramenet.
Continuem per la pista i jugant amb la teva cosina ens passem un altre catxé, ja veus que els teus pares no fem geocaching pels números sinó per el que visitem gracies als que posen els tresors,
I per fi arribem a la zona de pícnic aquí trobem el últim tresors i aprofitem per menjar i passar una estona agradable en família i ja d'aquí marxem cap al cotxe i cap a casa.
El tresor final, aquí la teva cosina fent intercanvi
 
 
Les vistes des de la zona de pícnic
Aquesta ha sigut l'aventura d'avui fins la pròxima petita aventura, bona nit princesa.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada